hidup tak selalu nya indah. ; sekarang masa terburuk.!

.





" ibu penat lah.! bosan hidup mcm ni.! "


aku tak pernah rasa bosan. rase penat duduk dalam rumah ni. walaupun mcm-mcm benda jadi. dah banyak air mata aku keluar, dah banyak bende aku dapat dari rumah ni. tapi lepas ibu tengking aku mcm itu, aku tros rasa nak kluar dari rumah nie. ya aku orang yang mudah dipengaruhi. so.?

" sabarlah. setaun je lagi. "

hari-hari aku cakap mcm tuh. kuat kan hati. kuatkan semangat. balik rumah aku akan kira kunci untuk buka pintu pagar. kenapa.? sebb aku tak der kereta nak duduk dan pandang rumah. nak sediakan mental dan fizikal menghadap apa je yang mendatang kat dalam umah uh. 5 minit. 20 minit. tarik nafas panjang...

" home sweet home."

*gelak. kenapa wujudnya esei 250 words tajuk macm ni. apa yang aku nak tulis.? damn.!

" taon depan yun nak cari kerja. "
" cari lah. "
" angguk jer nanti bila sampai mase tak bagi."
" pergi la. dah tak boleh buad ape lagi. "

tergambar kesedihan di situ. apa aku boleh buat.? apa yang aku akan buad. maybe secara tiba-tiba aku lepaskan sume nyer dalam masa 4 jam. buat nota ekonomi dari buku teks. sekurang-kurang nya aku rasa bangga. sekurang-kurang nya beban aku sampa di sini saja. satu kali atas. simpulkan dengan reben. sampai disini saja. selamat tinggal buku teks.


[ ini buku teks ]

[ ini pulak nota ekonomi ]





.

4 comments:

  1. buku teks adalah nota paling terbaik :)

    ReplyDelete
  2. encik tikus ; mesti dah xknal an.? an>? hahaha

    ReplyDelete