Juridiction tenachious

.

PS : tiada kena mengena dengan kutukan kepada sesiapa jd jangan mengade-ngade nak terasa.

dengan bangga nya pak ustaz berceramah dekat masjid 3 batu dr umah nie. lantang sungguh suaranya. tajuk hari ini : aurat. rajin org2 yg ke surau. bagus. xkurang juga yg tidur. heh. hairan, kemana pergi nya tajuk lain.? sbgai seorang ustaz berwibawa, xkan satu tajuk sahaja ke 30 buah masjid.? haih. kepelikan.! lg pelik kenapa xpernah ada ceramah tentang rasuah, ciri-ciri pemimpin ke, keluarga mengikut islam takpun cerita tentang perjuangan tokoh-tokoh islam terdahulu. kenapa.? sbb dah ada dlm bku teks tapaya ckp lg.? pelik lg.! mcm mana tentang isu-isu semasa.?

atok ckp, " dulu, lepas khutbah imam akan tanya tentang masalah-masalah yg dihadapi oleh penduduk kg / taman, isu-isu semasa. kemudian bincangkan. cari jln penyelesaian bersama-sama. lepas itu baru boleh heboh ceramah mcm-mcm. " hati dah senang ckp apa pun masuk hati. ni masalah banyak nk dengar karangan SPM. mau xtidur. betul x.?

tetibe lak kan ibu datang minta carikan ayat. tetibe gak rase nak share. hahax.

Ayat 128-129 Surah At-Taubah


" Sesungguhnya telah datang kepada kamu seorang Rasul dari golongan kamu sendiri (iaitu Nabi Muhammad Shallallahu 'Alaihi Wasallam), yang menjadi sangat berat kepadanya sebarang kesusahan yang ditanggung oleh kamu, (dan) ia pula menumpahkan perasaan belas serta kasih sayangnya kepada orang-orang yang beriman. Kemudian jika mereka berpaling ingkar, maka katakanlah (wahai Muhammad): "Cukuplah bagiku Allah (yang menolong dan memeliharaku), tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, kepada-Nya aku berserah diri, dan Dia lah yang mempunyai 'Arasy yang besar."


.

2 comments:

  1. aurat itu asas..dan kebanyakkan dari kita asas pon masih tak lepas.manusia selalu lupa,kena diingatkan berulang kali...

    ReplyDelete