atuk kata tangan kecik mcm mane nak tanam bunga.?

aku sedar belog ini dah lame update.

jgn risau. owner masih hidup cuma unavailable saje.

13 january 2011 ialah tarikh keramat owner tertransfer ke felda kepis, negeri separuh kontang akibat penolakan kebun getah. dengan kudrat tak sampai tiga kerat, owner telah dipisahkan dengan dunia siber teknologi. bersendirian lah dia disana saling bertentang mata dengan dinding berwarna biru.
korang sambunglah sendiri.

orang kata benda baik mesti ada kburukannya kan.? 

kita mula dengan yg xberapa lawa ye.

orang tua
nak menjaga orang tua bukan kerja mudah rupenyer. lagi lah kalau yang degil, rajin semacam atau suka merengek. perg. terbaik la mnahan sabar nak melayan dorang.

bawah tempurung
hari ini hari pe.? dah tak kesah pun. event paling besar ialah pergi kedai pak mistam. da cukup bangga dapat pergi. tak caye try duduk sebulan. kehkehkeh

tak dapat online
cc tak lah berape jauh. tapi..tapi.. aku rela tak online. nape.? xbaik kata kedai kotor la, bising bdk main game la, xslesa la. kan.?. sbr je la. ye ak taw plkn kata mari. diam-diam kau.

yang cantik sikit nyer

dapat muhasabah diri
tiga minit kemudian, nama akan dipanggil. besok je la sambung.

makan free
ditanggung bersih la. masak un xpayah. kahkahkah. 

belajar tanam bunga
akuilah ia tak semudah tanam kangkung.


itu je la. bagi banyak-banyak kang menguap nak bace.
 meh nak bagi tips mcm mane boleh bertahan

  • mesti mau banyak sabar
  • bayangkan dalam mind tak der yg berubah ( buad sedapkan hati je )
  • banyak-banyak bersyukur
  • percaya yang semua ini tak akan lama
  • zikir banyak2. hahax
  • yg penting mesti mau ikhlas




 .

    2 comments:

    1. ouhh , ko dicmpakkan kat sini laa , ehh ?? :DD pdan muke !

      ReplyDelete